Szybkie danie: Fusilli z karczochami

malma_fusilli_z_karczochami

Składniki na danie – Fusilli z karczochami:

  • 200 g makaronu Malma Fusilli
  • Pół słoika serc karczochów
  • Pół słoika suszonych pomidorów w oleju
  • 25 g szynki parmeńskiej
  • Oliwa extra virgin
  • Sól, pieprz
  • 25 g rukoli
  • Ser parmigiano regiano
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

Na oliwie przesmażamy czosnek, dodajemy karczochy i pomidory. Chwilę dusimy.

Dodajemy ugotowany makaron, starty parmezan i rukolę. Całość mieszamy i nakładamy na talerze. Na każdą porcję układamy szynkę parmeńską i posypujemy parmezanem.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (166 głosów, średnia: 4,43 z 5)
zapisuję głos...