Szybki Tort Sachera

Ten łatwy przepis na tort Sachera pozwoli Ci na zaskoczenie rodziny smaczną i szybką kuchnią.

Delecta_Tort-SacheraSkładniki ciasta:

  • 1 opakowanie ciasta o smaku czekoladowym Duża Blacha Delecta
  • 1 opakowanie kremu tortowego czekoladowego Delecta
  • 200 g margaryny
  • 100 ml wody
  • 4 jaja
  • 300 ml mleka
  • konfitura morelowa

 

Poncz:

  • 50 ml alkoholu
  • 25 ml przegotowanej i wystudzonej wody
  • 5 kropli aromatu do ciast arakowego Delecta

 

Dekoracja:

1 opakowanie polewy o smaku mlecznej czekolady   Delecta

Sposób przygotowania – Tort Sachera:

  1. Rozpuść i ostudź margarynę. Nastaw piekarnik na 180˚C.
  2. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania z ciastem i miksuj około 4 minuty. Przygotowaną masę przełóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką tortownicę o średnicy 27 cm.
  3. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz ok. 50-55 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
  4. Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój poziomo na 3 części. Każdą nasącz 25 ml. ponczu.
  5. Dolny blat ciasta posmaruj konfiturą i nakryj drugim blatem. Ponownie wyłóż konfiturę i przykryj trzecim blatem ciasta.
  6. Aby przygotować krem, do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. Zawartość torebki z kremem wsyp do mleka i miksuj przez 3 minuty. Przygotowanym kremem udekoruj tort, smarując wierzch i boki.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (182 głosów, średnia: 4,64 z 5)
zapisuję głos...