Szybki Tort Sachera

Ten łatwy przepis na tort Sachera pozwoli Ci na zaskoczenie rodziny smaczną i szybką kuchnią.

Delecta_Tort-SacheraSkładniki ciasta:

  • 1 opakowanie ciasta o smaku czekoladowym Duża Blacha Delecta
  • 1 opakowanie kremu tortowego czekoladowego Delecta
  • 200 g margaryny
  • 100 ml wody
  • 4 jaja
  • 300 ml mleka
  • konfitura morelowa

 

Poncz:

  • 50 ml alkoholu
  • 25 ml przegotowanej i wystudzonej wody
  • 5 kropli aromatu do ciast arakowego Delecta

 

Dekoracja:

1 opakowanie polewy o smaku mlecznej czekolady   Delecta

Sposób przygotowania – Tort Sachera:

  1. Rozpuść i ostudź margarynę. Nastaw piekarnik na 180˚C.
  2. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania z ciastem i miksuj około 4 minuty. Przygotowaną masę przełóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką tortownicę o średnicy 27 cm.
  3. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz ok. 50-55 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
  4. Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój poziomo na 3 części. Każdą nasącz 25 ml. ponczu.
  5. Dolny blat ciasta posmaruj konfiturą i nakryj drugim blatem. Ponownie wyłóż konfiturę i przykryj trzecim blatem ciasta.
  6. Aby przygotować krem, do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. Zawartość torebki z kremem wsyp do mleka i miksuj przez 3 minuty. Przygotowanym kremem udekoruj tort, smarując wierzch i boki.
Żurawinowy tort z konfiturą z dzikiej róży i czekoladą

Żurawinowy tort z konfiturą z dzikiej róży i czekoladą

Składniki na: Żurawinowy tort z konfiturą z dzikiej róży i czekoladą Składniki - ciasto: 5 jajek 250 ml konfitury z dzikiej róży 200 g żurawiny z sokiem z granatu Bakalland 1 szklanka cukru 1 opakowanie

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (178 głosów, średnia: 4,63 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  12 maja 2014 12:07

    Poproszę Redakcję o przepis na jakieś zdrowe ciasto, np. marchewkowe.

    Odpowiedz
  2. bbo  12 maja 2014 19:40

    Pięknie wygląda 🙂

    Odpowiedz
  3. lilkawodna  12 maja 2014 20:15

    Pyszne musi być.

    Odpowiedz
  4. scrabble  1 kwietnia 2015 22:02

    Marchewkowe jest moim ulubionym.

    Odpowiedz
  5. efffciaa  24 lutego 2016 13:28

    Kocham piec ciasta – i nie tylko . Lecz mimo tego , że ciasto „z torebki” jest z pewnością dużo szybsze to jednak więcej satysfakcji daje zrobienie samodzielnie ciasta według przepisu .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany