Szybki tort orzechowy
Chodzi za Tobą coś słodkiego? Przedstawiamy przepis na pyszny i szybki tort orzechowy!

fot. Dan Cake
Szybki tort orzechowy – w sam raz na jesień
Składniki:
- 1 puszka masy kajmakowej
- 250 g śmietanka 36%
- 250 g serek mascarpone
- 250 g brązowy cukier
- 100 g ulubione orzechy
- 250 g czekoladowe spody tortowe (np. od Dan Cake) 1 opakowanie (3 sztuki)
- sok połowy cytryny
- pół szklanki wody
Przygotowanie:
Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz brązowy cukier. Całość miksujemy aż składniki dokładnie się połączą. Orzechy rozkruszamy. Rozdzielamy masę na dwie części i do jednej połowy dodajemy potłuczone orzechy. Sok cytrynowy mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy roztworem spody tortowe od Dan Cake. Pierwszy spód wykładamy na paterę. Na jego wierzchu rozprowadzamy masę z serka mascarpone z orzechami. nakładamy drugi, nasączony spód i przekładamy go masa kajmakową. Nakładamy trzeci spód. Na całości ciasta rozprowadzamy masę z serka mascarpone.
Dekoracja tortu: Ozdabiamy orzechami oraz masą kajmakową.
Smacznego!
Z pewnością pyszny! 🙂
Bardzo smakowicie wygląda , a i po składnikach widzę , że musi być niebo w gębie 🙂 tylko dlaczego teraz akurat wrzucacie taki przepis jak jestem na diecie ??? 🙂
Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam ten torcik 🙂 Jest przepyszny – połączenie moich ulubionych smaków w jednym i …. dużo pysznego kremu , ale dieta … się skończyła .
Jeśli smakuje tak, jak wygląda, to chętnie zjafłabym kawałek lub dwa 😉 efektowny i o moim ulubionym smaku orzechowym, aż slinka leci…
Takie przepisy lubię najbardziej-szybkie i proste . A tort wygląda jak wyrób z najlepszej cukierni.
Wygląda uroczo,więc myślę ,że jest pyszny.
Faktycznie szybki.
musi być pyszny
Musi być pyszny 🙂
Uwielbiam wszystko co orzechowe 😉
Kocham wszystko co orzechowe <3
Orzechowy to już lubię i na pewno zrobię dodaje do ulubionych nawet na niedzielę można sobie zrobić poporcjować i do zamrażarki a potem jak znalazł do kawki czy herbatki
śliczne zdjęcie
Wygląda pysznie, ciekawe czy tak samo smakuje? Sądząc po składnikach jego zrobienie nie wymaga zbyt wielkich umiejętności, czyli to coś dla mnie. W dodatku zrobiony z moich ulubionych składników.
Wygląda apetycznie