Szybka i łatwa przekąska: Bakłażanowe roladki z tuńczykiem
Składniki na 4 roladki:
- · 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
- · 4 podłużne plastry bakłażana
- · 100 g sera ricotta
- · 50 g szczypiorku
- · pęczek natki pietruszki
- · sól i pieprz do smaku
- · oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
Sposób przygotowania:
Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.
Komentarze
wygląda pysznie!
Wygląda smakowicie!
Musi być pyszne 😊
Ciekawe jak smakuje takie danie 🙂
Uwielbiam bakłażana i mogła bym go jesć codziennie.Zarówno w sałatkach jak i grillowanego lub smazonego .Niestety moja rodzina nie przepada za nim ,a gotowanie dwóch obiadów mi sie nie uśmiecha.Jadam go jak domownicy wyjeżdżają.albo idą pizze.
Bakłażan i rybka, to jest to. Samo zdrowie. W sumie dużo pracy nie ma przy tym daniu. Może zaserwuję sobie takie pysności na kolację 🙂
Bakłażana lubię ale tuńczyka już nie, także nie dla mnie takie danie
Bardzo zdrowe takie przekąski. Ładnie wyglądają i pasują, np. na jakieś urpdziny, przyjęcia.
Jeszcze nie robiłam żadnego dania z bakłażanem w roli głównej, może czas to zmienić? Pomyślę 🙂