Szybka i łatwa przekąska: Bakłażanowe roladki z tuńczykiem

baklazanowe_roladki_0

Składniki na 4 roladki:

  • · 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
  • · 4 podłużne plastry bakłażana
  • · 100 g sera ricotta
  • · 50 g szczypiorku
  • · pęczek natki pietruszki
  • · sól i pieprz do smaku
  • · oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Sposób przygotowania:

Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (192 głosów, średnia: 4,68 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. kasia87g  30 lipca 2016 13:12

    wygląda pysznie!

    Odpowiedz
  2. martucha180  30 lipca 2016 18:06

    Wygląda smakowicie!

    Odpowiedz
  3. monicitia  30 lipca 2016 19:22

    Musi być pyszne 😊

    Odpowiedz
  4. ava  31 lipca 2016 10:04

    Ciekawe jak smakuje takie danie 🙂

    Odpowiedz
  5. luna341  31 lipca 2016 19:03

    Uwielbiam bakłażana i mogła bym go jesć codziennie.Zarówno w sałatkach jak i grillowanego lub smazonego .Niestety moja rodzina nie przepada za nim ,a gotowanie dwóch obiadów mi sie nie uśmiecha.Jadam go jak domownicy wyjeżdżają.albo idą pizze.

    Odpowiedz
  6. linea  1 sierpnia 2016 15:13

    Bakłażan i rybka, to jest to. Samo zdrowie. W sumie dużo pracy nie ma przy tym daniu. Może zaserwuję sobie takie pysności na kolację 🙂

    Odpowiedz
  7. Jaworka  2 sierpnia 2016 20:22

    Bakłażana lubię ale tuńczyka już nie, także nie dla mnie takie danie

    Odpowiedz
  8. Hidari11  3 sierpnia 2016 06:56

    Bardzo zdrowe takie przekąski. Ładnie wyglądają i pasują, np. na jakieś urpdziny, przyjęcia.

    Odpowiedz
  9. Aneta  27 września 2016 15:33

    Jeszcze nie robiłam żadnego dania z bakłażanem w roli głównej, może czas to zmienić? Pomyślę 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany