Szybka i prosta rabarbarowa sałatka z wędzonym łososiem

rabarbarowa sałatka z wędzonym łososiem

Czas przygotowania: 15 minut

Liczba porcji: 4

Trudność: łatwe

Składniki na danie – rabarbarowa sałatka z wędzonym łososiem:

  • – Wędzony na gorąco łosoś – 1 filet ok. 300 g   
  • – Rabarbar – 1 gałązka
  • – Sos sałatkowy koperkowo ziołowy Knorr 1 opakowanie
  • – Mieszanka sałat – 120 g
  • – Liście botwinki – pół pęczka
  • – Pomidorki cherry – 150 g
  • – Oliwa z oliwek – 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1.   Łososia porwij na mniejsze kawałki, pozbywając się skóry i ości.
  2.   Rabarbar obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Pomidorki przekrój na ćwiartki.
  3.   Sałaty i botwinkę porwij na mniejsze liście.
  4.   Sos sałatkowy wymieszaj z oliwą, trzema łyżkami wody i następnie z pozostałymi składnikami sałatki. Sos nada sałatce pysznego koperkowo-ziołowego smaku, który bardzo dobrze komponuje się z łososiem.

Sałatkę podaj z bagietką i masłem ziołowym. Dodatkowo możesz posypać ją płatkami migdałów.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (235 głosów, średnia: 4,39 z 5)
zapisuję głos...