Szybka i prosta rabarbarowa sałatka z wędzonym łososiem
Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 4
Trudność: łatwe
Składniki na danie – rabarbarowa sałatka z wędzonym łososiem:
- – Wędzony na gorąco łosoś – 1 filet ok. 300 g
- – Rabarbar – 1 gałązka
- – Sos sałatkowy koperkowo ziołowy Knorr 1 opakowanie
- – Mieszanka sałat – 120 g
- – Liście botwinki – pół pęczka
- – Pomidorki cherry – 150 g
- – Oliwa z oliwek – 3 łyżki
Sposób przygotowania:
- Łososia porwij na mniejsze kawałki, pozbywając się skóry i ości.
- Rabarbar obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Pomidorki przekrój na ćwiartki.
- Sałaty i botwinkę porwij na mniejsze liście.
- Sos sałatkowy wymieszaj z oliwą, trzema łyżkami wody i następnie z pozostałymi składnikami sałatki. Sos nada sałatce pysznego koperkowo-ziołowego smaku, który bardzo dobrze komponuje się z łososiem.
Sałatkę podaj z bagietką i masłem ziołowym. Dodatkowo możesz posypać ją płatkami migdałów.