Szybka i łatwa przekąska: Bruschetta z czosnkiem, pomidorem i bazylią

Czas przygotowania: 20 minut

Poziom trudności: łatwe

Składniki na przekąskę: Bruschetta z czosnkiem, pomidorem i bazylią

  • 3 kromki chleba
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • oliwa
  • pomidor
  • bazylia
  • cytryna

Sposób przygotowania:

Podsmażony chleb nacieramy ząbkiem świeżego ząbku, skrapiamy oliwą i doprawiamy odrobiną soli. Dodajemy wcześniej podsmażonego na patelni przekrojonego na pół pomidora skropionego oliwą i doprawionego solą, pieprzem, sokiem z cytryny i poszatkowaną bazylią.

 

Autor przepisu: Marco Ghia – szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (194 głosów, średnia: 4,81 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. kasia87g  16 sierpnia 2016 13:06

    szybie, proste i smaczne!

    Odpowiedz
  2. sandra  16 sierpnia 2016 13:07

    Bardzo ciekawe

    Odpowiedz
  3. sylwiawes  16 sierpnia 2016 14:50

    Pychotka 🙂

    Odpowiedz
  4. Wusia  16 sierpnia 2016 19:08

    Często w hotelach w Hiszpanii jada się takie delicje na śniadania-samemu każdy sobie takie przyrządza. Pychota!

    Odpowiedz
  5. Jaworka  16 sierpnia 2016 20:01

    ciekawe nigdy nie jadłam czegoś takiego muszę chyba wypróbować ale to raczej u mnie chyba na kolację bo rano nie mam kiedy robić sobie takich pyszności chyba że w weekend

    Odpowiedz
  6. Margaretkaw  16 sierpnia 2016 20:52

    Proste, ale efektowne danie 🙂

    Odpowiedz
  7. martucha180  16 sierpnia 2016 21:04

    Proste 🙂

    Odpowiedz
  8. kate85  23 sierpnia 2016 11:01

    Przy okazji grilla można zrobić, chlebek na grillu upiec, zrobić sałatkę i już gotowe. Dajemy pomidorki, świetnie sprawdza się rukola, świeża bazylia, przyprawić, dodać oliwę z oliwek i taką sałatkę na upieczony, chrupiacy chlebek – i wychodzi świetna przekąska 🙂

    Odpowiedz
  9. Aneta  27 września 2016 15:05

    Lubię takie połączenie! 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany