Szybka i łatwa przekąska: Bruschetta z czosnkiem, pomidorem i bazylią

Czas przygotowania: 20 minut

Poziom trudności: łatwe

Składniki na przekąskę: Bruschetta z czosnkiem, pomidorem i bazylią

  • 3 kromki chleba
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • oliwa
  • pomidor
  • bazylia
  • cytryna

Sposób przygotowania:

Podsmażony chleb nacieramy ząbkiem świeżego ząbku, skrapiamy oliwą i doprawiamy odrobiną soli. Dodajemy wcześniej podsmażonego na patelni przekrojonego na pół pomidora skropionego oliwą i doprawionego solą, pieprzem, sokiem z cytryny i poszatkowaną bazylią.

 

Autor przepisu: Marco Ghia – szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (264 głosów, średnia: 4,60 z 5)
zapisuję głos...