Przepis na: Szpinak z pomidorkami, boczkiem i serem blue

Szpinak-z-pomidorkami,-boczkiem-i-serem-blue

Składniki na danie – Szpinak z pomidorkami, boczkiem i serem blue:

  • 450 g świeżego lub mrożonego szpinaku
  • 1 opakowanie Sosu do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowego Knorr
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 100 ml śmietany 18%
  • pół cebuli
  • 200 g pomidorków cherry
  • 1 opakowanie sera z niebieską pleśnią (np. lazur)
  • pół pęczka natki pietruszki

Przygotowanie:

  1. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
  2. Boczek pokrój w paski i usmaż na patelni. Gdy tłuszcz się wytopi, dodaj drobno pokrojoną cebulę.
  3. Teraz dodaj szpinak i smaż 1 minutę
  4. Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dodaj również pomidorki cherry przekrojone na pół.
  5. Ser blue pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do szpinaku. Wszystko duś jeszcze ok. 1-2 minuty i mieszaj, aby ser się lekko rozpuścił. Podawaj natychmiast po przygotowaniu, posypany posiekaną natką pietruszki. Aby wzbogacić smak potrawy, dodaj odrobinę parmezanu.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (124 głosów, średnia: 4,51 z 5)
zapisuję głos...