Sznycle z indyka w polewie grzybowej

Sznycle_z_indyka_w_polewie_grzybowej-2

Sznycle z indyka w polewie grzybowej

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

– 4 sznycle z indyka,

– 1 opakowanie Sosu borowikowego Knorr,

– obrana i pokrojona w kostkę cebula,

– 10 dużych pieczarek pokrojonych w plastry,

– szklanka białego wina,

– 10 g startego sera typu ementaler,

– zielona pietruszka,

– odrobina soli i pieprzu do smaku.

Przygotowanie:

  1. Sznycle dopraw pieprzem i solą, delikatnie podsmaż z każdej strony.
  2. Dodaj cebulkę, podduś chwilę, wlej wino i gotuj na niewielkim ogniu.
  3. Oddzielnie podsmaż pieczarki. Następnie dodaj je do mięsa.
  4. Zalej mięso i warzywa Sosem borowikowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu – będzie on aromatyczny, idealnie doprawiony.
  5. Dodaj starty ser i gotuj całość na małym ogniu do czasu, gdy się on roztopi.

Rada: Podawaj sznycle z makaronem typu wstążki, posypane natką pietruszki.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (139 głosów, średnia: 4,55 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  8 października 2014 11:20

    Super, tylko pieczarki zastąpiłabym grzybami z lasu: podgrzybki czy borowiki dałyby cudowny aromat!

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  8 października 2014 13:38

    Ja także bym zamieniła grzyby i nie dodała sosu z paczki,żeby było zdrowiej.

    Odpowiedz
  3. martucha180  8 października 2014 16:34

    Dokładnie, bez sztucznego sosu, a grzyby wedle uznania!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany