Sznycle z indyka w polewie grzybowej
Sznycle z indyka w polewie grzybowej
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 4 sznycle z indyka,
– 1 opakowanie Sosu borowikowego Knorr,
– obrana i pokrojona w kostkę cebula,
– 10 dużych pieczarek pokrojonych w plastry,
– szklanka białego wina,
– 10 g startego sera typu ementaler,
– zielona pietruszka,
– odrobina soli i pieprzu do smaku.
Przygotowanie:
- Sznycle dopraw pieprzem i solą, delikatnie podsmaż z każdej strony.
- Dodaj cebulkę, podduś chwilę, wlej wino i gotuj na niewielkim ogniu.
- Oddzielnie podsmaż pieczarki. Następnie dodaj je do mięsa.
- Zalej mięso i warzywa Sosem borowikowym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu – będzie on aromatyczny, idealnie doprawiony.
- Dodaj starty ser i gotuj całość na małym ogniu do czasu, gdy się on roztopi.
Rada: Podawaj sznycle z makaronem typu wstążki, posypane natką pietruszki.