Szaszłyk z różnych mięs z wędzonymi śliwkami i Jack Daniel’s Tennessee Whiskey

Szaszłyk z różnych mięs z wędzonymi śliwkami i Jack Daniel’s Tennessee Whiskey Składniki na szaszłyk:

  • 8 kawałków polędwiczki wieprzowej ,bez błon (ok. 50 gr. każdy pocięty w grubą kostkę)
  • 8 kawałków polędwicy wołowej, bez błon  (ok. 50 gr. każdy pocięty w grubą kostkę)
  • Szpadki szaszłykowe
  • 150 ml -Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey
  • 48 szt. suszonych śliwek
  • 12 cienkich plasterków boczku wędzonego
  • 2 średniej wielkości cebule
  • Papryka świeża zielona i czerwona (umyte)

Sposób przygotowania: 

Dzień wcześniej namoczyć śliwki w Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey, a następnie zawinąć po dwie śliwki w jeden kawałek boczku. Paprykę pociąć w kwadraty 3×3 cm, a cebulę pociąć w poprzek na cztery części, szpadki namoczyć w wodzie i przekładać
po kolei mięsa z warzywami i zawiniętymi śliwkami w boczku, grillować i dowędzić (najlepiej w wiórkach z beczek Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey)

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (148 głosów, średnia: 4,40 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  30 lipca 2014 14:18

    Ciekawy przepis, nie gotowałam jeszcze z Jackiem Danielsem 🙂

    Odpowiedz
  2. bbo  30 lipca 2014 20:45

    Ja za ten „dodatek” podziękuję!

    Odpowiedz
  3. luna341  2 sierpnia 2014 10:14

    Pewnie smakuje obłędnie.Skąd wsiąść wióry z beczki

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany