Szaszłyk z różnych mięs z wędzonymi śliwkami i Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
Składniki na szaszłyk:
- 8 kawałków polędwiczki wieprzowej ,bez błon (ok. 50 gr. każdy pocięty w grubą kostkę)
- 8 kawałków polędwicy wołowej, bez błon (ok. 50 gr. każdy pocięty w grubą kostkę)
- Szpadki szaszłykowe
- 150 ml -Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey
- 48 szt. suszonych śliwek
- 12 cienkich plasterków boczku wędzonego
- 2 średniej wielkości cebule
- Papryka świeża zielona i czerwona (umyte)
Sposób przygotowania:
Dzień wcześniej namoczyć śliwki w Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey, a następnie zawinąć po dwie śliwki w jeden kawałek boczku. Paprykę pociąć w kwadraty 3×3 cm, a cebulę pociąć w poprzek na cztery części, szpadki namoczyć w wodzie i przekładać
po kolei mięsa z warzywami i zawiniętymi śliwkami w boczku, grillować i dowędzić (najlepiej w wiórkach z beczek Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey)