Świąteczny pudding – przepis

swiateczny pudding czekoladowySkładniki:

  • 250 g czekolady
  • 175 g masła
  • 5 jajek
  • 75 g mąki
  • 125 g cukru pudru
  • 20 g rodzynek bursztynowych Bakalland
  • 20 g suszonej żurawiny Bakalland

 

Przygotowanie:

W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę oraz masło. W misce wymieszaj mąkę, cukier puder oraz jajka. Dolej do nich roztopioną czekoladę i zmiksuj całość na gładką masę. Do masy dodaj rodzynki i delikatnie wymieszaj. Posmaruj odrobiną masła 6 foremek. Rozlej do nich czekoladowy krem, ale nie po same brzegi, ponieważ ciasto odrobinę napęcznieje pod wpływem temperatury. Wstaw foremki do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 15 minut. Po tym czasie świąteczny pudding powinien być zapieczony. Gotowe!

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (117 głosów, średnia: 4,79 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  17 grudnia 2014 12:07

    Nigdy nie jadłam puddingu.

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  17 grudnia 2014 15:14

    Mmmmm pyszne!

    Odpowiedz
  3. bbo  17 grudnia 2014 20:17

    Żurawina i rodzynki na bok, a za to garść migdałów i orzechów laskowych 🙂

    Odpowiedz
  4. Kmakolagwa  24 marca 2015 09:48

    Pycha.

    Odpowiedz
  5. Agnieszka  13 listopada 2015 12:26

    Genialne

    Odpowiedz
  6. Aneta  7 grudnia 2016 12:19

    Pięknie wygląda! Nie jadłam nigdy czegoś takiego 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany