Świąteczny Bieluch absolutnie naturalny

Najlepszym prezentem, jaki możemy sobie sami sprawić na Święta, jest zmiana diety na lepszą. Najczęściej życzymy sobie przecież pod świerkowym drzewkiem (może banalnie, ale z pewnością szczerze) przede wszystkim zdrowia i długiego życia.  A najłatwiej je zapewnić, sięgając po produkty spożywcze stworzone z myślą o naszym zdrowiu. Taki jest od lat serek Bieluch naturalny z wizerunkiem uśmiechniętego duszka na wieczku opakowania. Specjalnie na Boże Narodzenie duszek Bieluch przywdział czerwoną czapkę Mikołaja i życzy wszystkim smakoszom białego, kremowego serka Wesołych Świąt. Towarzyszy mu również wyraźny, czerwony stempel informujący, że serek nie zawiera substancji zagęszczających, konserwujących ani glutenu.

Bieluch-na-Boze-Narodzenie

Naturalny serek Bieluch wyróżnia się na tle innych produktów nabiałowych dostępnych na rynku swoim unikalnym składem. Powstaje z zastosowaniem zaawansowanej technologii membranowej, czyli ultrafiltracji. Dzięki niej finalny produkt odznacza się wysoką jakością, doskonałym smakiem i pełnią wartości odżywczych. Nowoczesna technologia pozwala bowiem ocalić wszystkie białka serwatkowe mleka, sprawiając, że serek jest bogaty w kazeinę. To szczególny rodzaj białka o wartości odżywczej porównywalnej do właściwości odżywczych mięsa. Proteiny zawarte w nabiale są jednak lepiej przyswajalne przez organizm niż zawarte w mięsie. Co więcej, spożywanie nabiału nie naraża nas na wzrost poziomu cholesterolu we krwi. Białko jest szczególnie ważnym składnikiem diety, ponieważ to przede wszystkim ono zaspokaja głód i jest budulcem mięśni. Nabiału nie powinno zatem zabraknąć w posiłku dla każdego, bez względu na wiek.

Nabiał to jednak nie tylko białko. Kremowe serki naturalne Bieluch dostarczają organizmowi także cennych mikroelementów, takich jak wapń. Ten pierwiastek jest niezbędny dla prawidłowej budowy kości. Nabiał to również źródło steroli, karotenoidów i witamin z grupy B. Te ostatnie pełnią szczególnie ważną rolę w diecie odchudzającej – witaminy B1 i B6 wspomagają proces metabolizmu, co z kolei wpływa na ubytek masy ciała.

Dietetycy z Centrum Leczenia Otyłości przypominają: badania wykazały, że osoby spożywające większe ilości produktów mlecznych na co dzień, miały mniejszy obwód pasa oraz niższe ciśnienie tętnicze krwi.Regularne spożywanie niskotłuszczowego nabiału zmniejsza także ryzyko wystąpienia miażdżycy i cukrzycy typu 2.

Bieluch naturalny nie zawiera dodatków smakowych, cukru, konserwantów, sztucznych stabilizatorów ani zagęstników. Dlatego spokojnie mogą po niego sięgać dzieci, a lekarze wskazują go jako jedno z najbezpieczniejszych źródeł białka dla kobiet w ciąży.

Nawet najzdrowszy produkt powinien posiadać jeszcze jedną ważną cechę – być smaczny. Serek Bieluch o naturalnym smaku spełnia i ten warunek! Doskonale nadaje się do kanapek i na drugie śniadanie do pracy. Świetnie smakuje sam, ale i z dodatkami, takimi jak świeże warzywa, owoce czy zioła. Będzie smaczną przekąską, ale też bazą sosów, past kanapkowych i nadzienia do naleśników albo pierogów. Może być składnikiem sernika i innych ciast.

Opakowanie zawierające 150 g kosztuje ok. 2,30 zł. Brak konserwantów i naturalny skład sprawiają, że ma on krótki termin przydatności do spożycia (21 dni) – wszystko to po to, żeby zapewnić nam najbogatszy smak i najlepsze właściwości odżywcze.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (117 głosów, średnia: 4,33 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  20 listopada 2014 20:19

    Trzeba spróbować!

    Odpowiedz
  2. gusia.  21 listopada 2014 09:49

    No nie wiem,ale ja inaczej bym zaprojektowała to wieczko.Niby coś zdrowego,a tu pozagrobowy duch.

    Odpowiedz
  3. lilkawodna  21 listopada 2014 13:39

    Hahahaha, mi tam się podoba opakowanie. Można nim zaciekawić dziecko.

    Odpowiedz
  4. Ewelina  1 czerwca 2015 15:26

    zgadzam się z lilkawodna. Mój mały dzięki duszkowi na opakowaniach Bielucha i misiowi na opakowaniach jogurtów Nestle wcina aż się uszy trzęsą. najpierw nakarmi misia albo duszka a później siebie 😀

    Odpowiedz
  5. Jaworka  20 grudnia 2016 22:26

    Jeszcze nie jadlam trzeba spróbować jesli taki świetny

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany