PrezentŚwiąteczny prezentownikChoinka

Świąteczna kawa korzenna z bitą śmietaną i syropem

Nadszedł grudzień. A jaki jest najlepszy sposób na długie, zimowe wieczory? Coś rozgrzewającego! Może to być ciepły koc, kot na kolanach albo pyszna korzenna kawa… a najlepiej wszystko naraz 🙂 Przedstawiamy przepis na świąteczną kawę.

REKLAMA
Kawa korzenna

fot. Diamant

Składniki:

• 2 łyżeczki kawy mielonej
• 1/2 łyżeczki cynamonu
• 1/4 łyżeczki kardamonu
• po szczypcie mielonego anyżu, goździków i ziela angielskiego
• 150 ml wody
• 100 ml mleka
• 2 łyżeczki cukru (np. Dry Demerara Diamant)

Dodatki:
• Bita śmietana
• Syrop Trzcinowy (np. Diamant)

Sposób przygotowania:
Kawę z przyprawami zaparz wrzątkiem i odstaw na 3 minuty. Przecedź i posłodź kawę. Przelej napój do kubka i uzupełnij podgrzanym mlekiem. Udekoruj bitą śmietaną i syropem. Smacznego!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (37 głosów, średnia: 4,62 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Kika07645  7 grudnia 2017 14:04

    Mmm taką to bym sobie wypiła 🙂

    Odpowiedz
  2. Aromer0209  7 grudnia 2017 17:50

    Wygląda cudownie 🙂 aż ślinka leci

    Odpowiedz
  3. Wusia  7 grudnia 2017 20:52

    I to lubię i jeszcze te świąteczne zapachy!

    Odpowiedz
  4. Margaretkaw  7 grudnia 2017 22:27

    Pyszności 🙂

    Odpowiedz
  5. xtina120  7 grudnia 2017 23:27

    Wygląda pysznie;)

    Odpowiedz
  6. hml  8 grudnia 2017 12:37

    wygląda zniewalająco

    Odpowiedz
  7. justyna8  8 grudnia 2017 19:56

    Wow, kawki niczym z najlepszej kawiarni. A niech tam, i ja w weekend sobie taką zrobię:)

    Odpowiedz
  8. Aneta  11 grudnia 2017 11:45

    Takiej kawce mówię zdecydowanie TAK *_*

    Odpowiedz
  9. AnnStyl  11 grudnia 2017 20:50

    Nieźle wygląda i zapewne pyszna.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.