Przepis na aromatyczny stek w mięcie

stek-w-miecie

Przepis na stek w mięcie

 

Składniki:

  • 80 dag polędwicy wołowej
  • 5 dag masła
  • 1 łyżka mięty
  • 4 pomidory
  • Czosnek mielony
  • Bazylia
  • Pieprz czarny mielony
  • 4 kromki chleba tostowego
  • Oliwa
  • Ocet balsamiczny
  • Sól morska

 

Przygotowanie:

Z polędwicy wykrój steki po około 20 dag każdy. Mięso dopraw pieprzem i solą morską. Na patelni rozgrzej oliwę  i smaż steki około minuty z każdej strony. Dodaj masło i liście mięty. Całość zdejmij z patelni, przełóż na folię aluminiową, zawiń i wstaw do piekarnika na około 5 minut. Pomidory pokrój w kostkę, dodaj czosnek, oliwę, ocet balsamiczny, bazylię i dopraw całość solą i pieprzem. Z chleba zrób grzanki. Na talerzu połóż grzanki, pomidory i stek, a całość polej sosem, który powstał podczas pieczenia.

Smacznego!

  • Czosnek mielony Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł
  • Bazylia Appetita, 10 g, cena: ok. 1,40 zł
  • Pieprz czarny mielony Appetita, 18 g, cena: ok. 1,40 zł

appetita-przyprawy

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (277 głosów, średnia: 4,52 z 5)
zapisuję głos...