Przepis na: Spaghetti al limone

spaghetti_al_limone

Składniki dla 2 osób

Składniki na danie – Spaghetti al limone:

  • 250 g  spaghetti (lub bavette) Barilla
  • 70 g masła 83%
  • 70 g Grana Padano
  • 1 cytryna
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy startą skórkę z jednej cytryny i sok wyciśnięty z połówki owocu, doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
  2. Pozostawiamy chwilę na małym ogniu. Z ugotowanego makaronu odlewamy pół szklanki wody, po czym odcedzamy go.
  3. Do gorącego makaronu dodajemy gorące, przyprawione solą i pieprzem, masło z cytryną. Mieszamy. Dokładamy starty ser i taką ilość wody, aby powstał sos. Mieszamy i podajemy!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (161 głosów, średnia: 4,32 z 5)
zapisuję głos...