Śledzie w sosie słodko-kwaśnym z ananasem

Śledzie w sosie słodko-kwaśnym z ananasem

 

Składniki na Śledzie w sosie słodko-kwaśnym z ananasem:

  • – pół kg solonych filetów śledziowych
  • – Sos w słoiku słodko -Kwaśny Knorr
  • – pół puszki krojonego ananasa w zalewie
  • – 20 dag sera żółtego
  • – 1 szklanka mleka

Sposób przygotowania:

  1. Dokładnie umyj śledzie, ułóż je w miseczce i zalej mlekiem. Mocz około 20 minut, a następnie osusz w papierowym ręczniku. Przekrój duże filety na pół.
  2. Pokrój ser żółty w słupki.
  3. Na każdym płacie śledzia ułóż po jednym słupku sera, zwijaj je w ruloniki i spinaj wykałaczką.
  4. Odsącz ananasa z zalewy, po czym wymieszaj go z Sosem w słoiku słodko-kwaśnym Knorr i podgrzewaj w rondlu przez 5-7 minut. Następnie ostudź.
  5. Ułóż roladki śledziowe na talerzu i polej je zimnym sosem. Podawaj.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (78 głosów, średnia: 4,44 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. monicitia  25 czerwca 2016 21:50

    Lubię smaki słodko -kwaśne, może być dobre…

    Odpowiedz
  2. sandra  19 sierpnia 2016 13:31

    Uwielbiam śledzie, mogą być naprawdę pyszne

    Odpowiedz
  3. Aneta  7 grudnia 2016 12:17

    Ooo, to zdecydowanie coś dla mnie! 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany