Śledzie w sosie słodko-kwaśnym z ananasem
Składniki na Śledzie w sosie słodko-kwaśnym z ananasem:
- – pół kg solonych filetów śledziowych
- – Sos w słoiku słodko -Kwaśny Knorr
- – pół puszki krojonego ananasa w zalewie
- – 20 dag sera żółtego
- – 1 szklanka mleka
Sposób przygotowania:
- Dokładnie umyj śledzie, ułóż je w miseczce i zalej mlekiem. Mocz około 20 minut, a następnie osusz w papierowym ręczniku. Przekrój duże filety na pół.
- Pokrój ser żółty w słupki.
- Na każdym płacie śledzia ułóż po jednym słupku sera, zwijaj je w ruloniki i spinaj wykałaczką.
- Odsącz ananasa z zalewy, po czym wymieszaj go z Sosem w słoiku słodko-kwaśnym Knorr i podgrzewaj w rondlu przez 5-7 minut. Następnie ostudź.
- Ułóż roladki śledziowe na talerzu i polej je zimnym sosem. Podawaj.