Śledzie pod pierzynką z majonezem

Sledzie-pod-pierzynką-z-majonezem

Składniki na Śledzie pod pierzynką z majonezem :

  • filety śledziowe w oleju 6 szt
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr  2 opak
  • marchewka 1 szt
  • ziemniaki 2 szt
  • cebula 1 szt
  • ser żółty 150 gr
  • ogórki korniszony 2 szt
  • Majonez Hellmann’s Babuni  200 ml
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.
2. Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.
3. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
4. W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.
5. Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.
6. Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (151 głosów, średnia: 4,32 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. efffciaa  3 grudnia 2016 11:51

    Bardzo lubimy śledzie , najbardziej tradycyjne marynowane w occie i olane śmietanką , ale ten przepis bardzo mnie zainteresował i myślę , że wypróbuję je właśnie tak zrobić .

    Odpowiedz
  2. Aneta  7 grudnia 2016 12:10

    Ja również bardzo lubię śledzie, w każdej odsłonie tak naprawdę 🙂 Najbardziej takie z koncentratem pomidorowym i cebulką, ale także w sosie salsa i wszelkie inne kombinacje. Ten przepis również mnie zainteresował 🙂

    Odpowiedz
  3. afrodyta  17 grudnia 2016 12:02

    Ciekawa propozycja…

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany