Śledzie pod pierzynką z majonezem
Składniki na Śledzie pod pierzynką z majonezem :
- filety śledziowe w oleju 6 szt
- Sos sałatkowy czosnkowy Knorr 2 opak
- marchewka 1 szt
- ziemniaki 2 szt
- cebula 1 szt
- ser żółty 150 gr
- ogórki korniszony 2 szt
- Majonez Hellmann’s Babuni 200 ml
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.
2. Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.
3. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
4. W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.
5. Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.
6. Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.