Śledzie pod pierzynką z majonezem

Sledzie-pod-pierzynką-z-majonezem

Składniki na Śledzie pod pierzynką z majonezem :

  • filety śledziowe w oleju 6 szt
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr  2 opak
  • marchewka 1 szt
  • ziemniaki 2 szt
  • cebula 1 szt
  • ser żółty 150 gr
  • ogórki korniszony 2 szt
  • Majonez Hellmann’s Babuni  200 ml
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.
2. Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.
3. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
4. W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.
5. Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.
6. Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (153 głosów, średnia: 4,33 z 5)
loading... zapisuję głos...