Łatwy sernik kajmakowy
Składniki na: Łatwy sernik kajmakowy
- 150 g herbatników
- 50 g masła
- 700 g twarogu półtłustego
- 3 duże jajka
- 3 żółtka
- 50 g cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowanie Masy kajmakowej Bakalland
- 50 g migdałów Bakalland
- 50 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
Przygotowanie:
Herbatniki kruszymy, łączymy z masłem i wykładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotowujemy masę sernikową. Twaróg rozdrabniamy i miksujemy z cukrem, dodajemy stopniowo jajka, żółtka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Gotową masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 stopniach około 40 minut.
Po ostygnięciu ciasta przygotowujemy masę kajmakową, podgrzewając ją w rondelku, aż stanie się delikatnie lejąca. Następnie sernik polewamy masą i studzimy. Ozdabiamy połówkami orzechów i migdałami.