Salsa ogórkowa z chrupkim pieczywem

Salsa ogorkowa_Tovago

 

Czas przygotowania: 25 minut

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

  • 1 długi ogórek (lub 2 mniejsze)
  • Pół czerwonej cebuli
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
  • 8 kromek błonnikowych chlebków Tovago

 

Sposób przygotowania:

Ogórek umyj dokładnie i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, albo posiekaj. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili posiekaj drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj warzywa razem z czosnkiem, koperkiem, sokiem z limonki i oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z błonnikowymi chlebkami.

 

Smacznego!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (162 głosów, średnia: 4,64 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. MelaNika  11 marca 2016 08:59

    Lekkie śniadanko 🙂

    Odpowiedz
  2. martucha180  11 marca 2016 09:32

    Bez chili dla mnie.

    Odpowiedz
    • Żanett  11 marca 2016 10:27

      Dla mnie też 🙂

      Odpowiedz
    • Aromer0209  11 marca 2016 12:07

      Dla mnie tak samo 🙂

      Odpowiedz
  3. Uśmiechnij się :)  11 marca 2016 15:21

    Szybkie, łatwe i na pewno mega smaczne. Dla mnie bez koperku, ale chętnie bym wszamała 😉

    Odpowiedz
  4. nungal  11 marca 2016 15:38

    świetnie wygląda – uwielbiam takie posiłki

    Odpowiedz
  5. Aneta  11 marca 2016 15:47

    Oooo, ale fajny przepis 🙂 Z pewnością muszę wypróbować, idealne drugie śniadanie. Również zrezygnuję z chili, a zamiast niego dam może zwykłą czerwona paprykę? 🙂

    Odpowiedz
  6. Melrose  11 marca 2016 18:00

    Pychota :p

    Odpowiedz
  7. bbo  11 marca 2016 20:20

    Lekka i zdrowa przekąska. W sam raz na śniadanie 😉

    Odpowiedz
  8. Wusia  14 marca 2016 07:40

    Ja to bym zjadła taką salsę np z kawałkami pieczonego kurczaka, bo jest wyrazista.

    Odpowiedz
  9. lilkawodna  27 marca 2016 17:22

    Fajny pomysł na lekkie i pyszne danie. Można sobie zrobić i zabrać takie pyszne jedzonko do pracy. Można też sobie zjeść w domu na drugie śniadanie albo kolację

    Odpowiedz
  10. Patriszia  27 marca 2016 20:57

    Świetny przepis 🙂 Bardzo lubię takie lekkie, wiosenne dania 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany