Salsa ogórkowa z chrupkim pieczywem
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 długi ogórek (lub 2 mniejsze)
- Pół czerwonej cebuli
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 mała papryczka chili
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka soku z limonki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
- 8 kromek błonnikowych chlebków Tovago
Sposób przygotowania:
Ogórek umyj dokładnie i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, albo posiekaj. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili posiekaj drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj warzywa razem z czosnkiem, koperkiem, sokiem z limonki i oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z błonnikowymi chlebkami.
Smacznego!
Komentarze
Lekkie śniadanko 🙂
Bez chili dla mnie.
Dla mnie też 🙂
Dla mnie tak samo 🙂
Szybkie, łatwe i na pewno mega smaczne. Dla mnie bez koperku, ale chętnie bym wszamała 😉
świetnie wygląda – uwielbiam takie posiłki
Oooo, ale fajny przepis 🙂 Z pewnością muszę wypróbować, idealne drugie śniadanie. Również zrezygnuję z chili, a zamiast niego dam może zwykłą czerwona paprykę? 🙂
Pychota :p
Lekka i zdrowa przekąska. W sam raz na śniadanie 😉
Ja to bym zjadła taką salsę np z kawałkami pieczonego kurczaka, bo jest wyrazista.
Fajny pomysł na lekkie i pyszne danie. Można sobie zrobić i zabrać takie pyszne jedzonko do pracy. Można też sobie zjeść w domu na drugie śniadanie albo kolację
Świetny przepis 🙂 Bardzo lubię takie lekkie, wiosenne dania 🙂