Salsa ogórkowa z chrupkim pieczywem

Salsa ogorkowa_Tovago

 

Czas przygotowania: 25 minut

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

  • 1 długi ogórek (lub 2 mniejsze)
  • Pół czerwonej cebuli
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
  • 8 kromek błonnikowych chlebków Tovago

 

Sposób przygotowania:

Ogórek umyj dokładnie i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, albo posiekaj. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili posiekaj drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj warzywa razem z czosnkiem, koperkiem, sokiem z limonki i oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z błonnikowymi chlebkami.

 

Smacznego!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (169 głosów, średnia: 4,63 z 5)
zapisuję głos...