Sałatka z zielonym groszkiem i pomarańczą
Sałatka z zielonym groszkiem i pomarańczą
Czas przygotowania: 25 minut, ilość porcji: 3-5
Składniki:
2 sztuki pomarańczy
350 gzielonego groszku
1 opakowanie Sosu sałatkowego 2w1 Sałatka Hawajska Knorr
1 papryka czerwona
1 cebula czerwona lub biała
100 gpomidorków koktajlowych
3 łyżki majonezu Hellmann’s Babuni
3 łyżki oliwy z oliwek
1 pęczek świeżej mięty
3 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżki ketchupu Hellmann’s Ognisty
2 łyżki ziaren słonecznika
Przygotowanie:
1. Rozmroź groszek. Miętę umyj, osusz i poszatkuj. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Paprykę i cebulę pokrój w kostkę
2. W większej misce sałatkowej wymieszaj sok pomarańczowy, majonez, ketchup, oliwę z oliwek i Sos sałatkowy 2w1 Sałatka Hawajska Knorr.
3. Dodaj pokrojone warzywa, wsyp groszek, słonecznik, miętę i wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę z zielonym groszkiem i pomarańczą posyp grzankami.