Sałatka z mango i krewetek

 

Sałatka z mango i krewetek

Kalorie w 1 porcji: 235 kcal
Przygotowanie: 30 min.

Składniki na 4 porcje:

3 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki keczupu
200 g krewetek tygrysich
1 dojrzały owoc mango
1 opakowanie miksu sałat
2 łyżki pestek słonecznika
garść kiełków słonecznika

Marynata:

1 ząbek czosnku
1 łyżka miodu
2 łyżki oleju
szczypta chili
1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

Majonez połącz z jogurtem i keczupem.

Marynata: Czosnek drobno posiekaj. Miód, olej, sok z cytryny, chili i czosnek połącz, dodaj oczyszczone krewetki, marynuj przez 30 minut.
Mango obierz. Obieraczką do warzyw pokrój na cienkie plastry długości 2 cm. Miks sałat włóż do miski, na wierzchu ułóż zwinięte w rulony plastry mango,kiełki słonecznika, odsączone krewetki. Całość polej sosem majonezowym i posyp ziarnami słonecznika uprażonymi wcześniej na suchej patelni.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (200 głosów, średnia: 4,38 z 5)
zapisuję głos...