Przepis na: Sałatka szpinakowa z migdałami i pomarańczą

salatka-z-pomarancza-i-szpinakiem

Składniki na danie – Sałatka szpinakowa z migdałami i pomarańczą:

  • 1 garść szpinaku
  • 2 pomarańcze
  • 15 dag sera feta
  • 4 łyżki migdałów np. Bakalland
  • 1 łyżka żurawiny np. Bakalland
  • olej rzepakowy
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól morska- MŁYNEK
  • pieprz kolorowy ziarnisty

Przygotowanie:

Szpinak umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Jedną pomarańczę obrać ze skórki i białej błonki, i pokroić w kosteczkę. Pokrojoną pomarańczę dodać do szpinaku. Dodać migdały, żurawinę i pokrojony w kostkę ser feta.

Sos:

Z drugiej pomarańczy wycisnąć sok, łącząc go z olejem rzepakowym. Posolić i dodać wyciśnięty czosnek.  Wszystkie składniki sosu wymieszać. Sosem polać sałatkę i doprawić pieprzem.

Smacznego!

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (180 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  25 czerwca 2014 09:58

    Bardzo prosta ciekawe czy smaczna!

    Odpowiedz
  2. martucha180  25 czerwca 2014 11:06

    Trzeba zrobić samemu, by się osobiście przekonać.

    Odpowiedz
  3. bbo  25 czerwca 2014 20:05

    Sałatka bardzo dobra, ale bardziej mi do zimy pasuje. Teraz jest czas żeby korzystać z owoców i warzyw sezonowych.

    Odpowiedz
  4. Kmakolagwa  10 kwietnia 2015 09:24

    Prosta, a zarazem bardzo ciekawa sałatka. Super pomysł na obiad czy drugie śniadanie.

    Odpowiedz
  5. mama_kazala  2 marca 2016 13:22

    mniam, mniam,. mnaim!

    Odpowiedz
  6. efffciaa  21 marca 2016 10:13

    Nie lubię szpinaku już do wczesnego dzieciństwa kiedy pamiętam rodzice gotowali na obiad ohydne ciemno zielone papki , wtedy się zraziłam i choćby nie wiem co go nie ruszę .

    Odpowiedz
  7. stokrotkapolna  13 listopada 2016 03:48

    Bardzo lubię żurawinę.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany