Sałatka z kuskusem, rukolą, oliwkami i fetą

 

sałatka z kuskusem

Składniki na danie: Sałatka z kuskusem, rukolą, oliwkami i fetą

  • 1 szklanka kuskus
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek posiekanej rukoli
  • 1 szklanka posiekanych oliwek
  • ½ szklanki posiekanej czerwonej cebuli
  • ½ szklanki posiekanego selera naciowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ szklanki sera feta

Sposób przygotowania:

Przygotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu opłucz zimną wodą. Przesyp do miski i dodaj oliwę a następnie dokładnie wymieszaj. Wsyp pozostałe składniki i zamieszaj. Przypraw do smaku.

 

Przepis pochodzi z programu: Świeże smaki z Anną Olson, nadawanego od poniedziałku do piątku o 13:00 i 13:30 w Polsat Food Network.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (245 głosów, średnia: 4,53 z 5)
zapisuję głos...