Sałatka z kuskusem, rukolą, oliwkami i fetą

 

sałatka z kuskusem

Składniki na danie: Sałatka z kuskusem, rukolą, oliwkami i fetą

  • 1 szklanka kuskus
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek posiekanej rukoli
  • 1 szklanka posiekanych oliwek
  • ½ szklanki posiekanej czerwonej cebuli
  • ½ szklanki posiekanego selera naciowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ szklanki sera feta

Sposób przygotowania:

Przygotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu opłucz zimną wodą. Przesyp do miski i dodaj oliwę a następnie dokładnie wymieszaj. Wsyp pozostałe składniki i zamieszaj. Przypraw do smaku.

 

Przepis pochodzi z programu: Świeże smaki z Anną Olson, nadawanego od poniedziałku do piątku o 13:00 i 13:30 w Polsat Food Network.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (180 głosów, średnia: 4,73 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. macierzanka  4 czerwca 2016 15:37

    Robię różne sałatki,ale takiej nie znam,więc warto wypróbować.

    Odpowiedz
    • martucha180  4 czerwca 2016 19:50

      Ja też nie znam.

      Odpowiedz
  2. IwonaLFC  4 czerwca 2016 21:07

    Sałatka wygląda apetycznie, ale oliwki to akurat jedne z najmniej lubianych przeze mnie składników. Za fetą też zbytnio nie przepadam – jest bardzo słona. Aczkolwiek miłośnicy tych produktów powinni być zadowoleni.

    Odpowiedz
  3. luna341  5 czerwca 2016 14:19

    Fajny i ciekawy pomysł

    Odpowiedz
  4. janka1312  5 czerwca 2016 21:09

    uwielbiam kuskus i szukam wciąż nowych inspiracji 🙂

    Odpowiedz
  5. Aneta  6 czerwca 2016 16:42

    Zamiast kuskusa dałabym kaszę pęczak, a do tego wszystkiego dodała jeszcze suszone pomidory i już byłoby z pewnością w 100% idealnie! 🙂

    Odpowiedz
  6. Jaworka  9 czerwca 2016 21:46

    Też fajna sałatka i na kolacje odpowiednia sycąca ale nie tucząca

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany