Sałatka z kuskusem, rukolą, oliwkami i fetą
Składniki na danie: Sałatka z kuskusem, rukolą, oliwkami i fetą
- 1 szklanka kuskus
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek posiekanej rukoli
- 1 szklanka posiekanych oliwek
- ½ szklanki posiekanej czerwonej cebuli
- ½ szklanki posiekanego selera naciowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ szklanki sera feta
Sposób przygotowania:
Przygotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu opłucz zimną wodą. Przesyp do miski i dodaj oliwę a następnie dokładnie wymieszaj. Wsyp pozostałe składniki i zamieszaj. Przypraw do smaku.
Przepis pochodzi z programu: Świeże smaki z Anną Olson, nadawanego od poniedziałku do piątku o 13:00 i 13:30 w Polsat Food Network.