Przepis na: Sałatka kolorowa na sposób francuski

Salatka-kolorowa-na-sposob-francuski

Składniki na danie – Sałatka kolorowa na sposób francuski:

  • drobne czerwone buraki – 300gramów
  • pomarańcze – 2 sztuki
  • Sos sałatkowy francuski winegret Knorr – 1 opakowanie
  • ser żółty – 150 gramów
  • dymki ze szczypiorkiem – 2 sztuki
  • 1/2 puszki drobnej fasolki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj Sos sałatkowy Francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.
  2. Umyj i ugotuj buraki w osolonej wodzie przez 15-20 minut. Następnie obierz i pokrój w cienkie plastry, dymkę w cienkie krążki.
  3.  Z pomarańczy zdejmij skórkę wraz z białą osłonką, po czym podziel je na cząstki.
  4. Pokrój ser żółty w kostkę, fasolkę odcedź.
  5. Na koniec połącz składniki sałatki, polej je sokiem cytrynowym oraz gotowym sosem Knorr. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.

 

http://www.przepisy.pl/

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (174 głosów, średnia: 4,66 z 5)
zapisuję głos...