Przepis na: Sałatka kolorowa na sposób francuski
Składniki na danie – Sałatka kolorowa na sposób francuski:
- drobne czerwone buraki – 300gramów
- pomarańcze – 2 sztuki
- Sos sałatkowy francuski winegret Knorr – 1 opakowanie
- ser żółty – 150 gramów
- dymki ze szczypiorkiem – 2 sztuki
- 1/2 puszki drobnej fasolki
Sposób przygotowania:
- Przygotuj Sos sałatkowy Francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.
- Umyj i ugotuj buraki w osolonej wodzie przez 15-20 minut. Następnie obierz i pokrój w cienkie plastry, dymkę w cienkie krążki.
- Z pomarańczy zdejmij skórkę wraz z białą osłonką, po czym podziel je na cząstki.
- Pokrój ser żółty w kostkę, fasolkę odcedź.
- Na koniec połącz składniki sałatki, polej je sokiem cytrynowym oraz gotowym sosem Knorr. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.
http://www.przepisy.pl/