Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie
Składniki na danie: Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie
- 200 g dynii
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Knorr
- Pół opakowania rukoli
- 10 ciemnych winogron
- 100 g sera brie
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 3 łyżki wody
Sposób przygotowania:
- Dynię obierz, wydrąż, a następnie pokrój miąższ w długie, cienkie plastry. Nasmaruj je następnie oliwą i grilluj przez chwilę na ruszcie.
- Opłucz sałatę w zimnej wodzie, dokładnie osusz i ułóż na półmisku. Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr, który doskonale uzupełni smak dania, z przygotowaną wodą oraz oliwą.
- Pokrój na połówki winogrona, jak również w niedużą kostkę ser, a następnie wyłóż kawałki na sałatę. Zgrillowane plastry dyni ułóż dekoracyjnie i również ułóż na sałacie. Tak przygotowaną sałatkę polej gotowym sosem i podawaj z bagietką ziołową.
Komentarze
na zdjęciu wygląda przepysznie, do tego niestandardowe połączenie składników i rzeczywiście zachwyt gości gwarantowany, na pewno pokuszę się o jej przyrządzenie 🙂
Tylko dynię wymieniłabym na jakiś inny składnik, bo nie przepadam za nią 🙂
Bardzo wykwintna i powiedziałabym nawet wyrafinowana sałatka.Oryginalne składniki, które fajnie się komponują i smakowo i kolorystycznie. Na najbliższej imprezę spróbuje zabłysnąć przed znajomymi.
Smacznego!
Nie przemawia do mnie to połączenie.
O jaka piękna kolorowa sałatka,na pewno jest pyszna.
Uwielbiam rukolę więc i tą salatkę na pewno z chęcią wypróbuję
Wygląda pysznie
Oj, marzy mi się taka przekąska 🙂