Redakcja, 1 sierpnia 2020
Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie
Składniki na danie: Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie
- 200 g dynii
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Knorr
- Pół opakowania rukoli
- 10 ciemnych winogron
- 100 g sera brie
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 3 łyżki wody
Sposób przygotowania:
- Dynię obierz, wydrąż, a następnie pokrój miąższ w długie, cienkie plastry. Nasmaruj je następnie oliwą i grilluj przez chwilę na ruszcie.
- Opłucz sałatę w zimnej wodzie, dokładnie osusz i ułóż na półmisku. Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr, który doskonale uzupełni smak dania, z przygotowaną wodą oraz oliwą.
- Pokrój na połówki winogrona, jak również w niedużą kostkę ser, a następnie wyłóż kawałki na sałatę. Zgrillowane plastry dyni ułóż dekoracyjnie i również ułóż na sałacie. Tak przygotowaną sałatkę polej gotowym sosem i podawaj z bagietką ziołową.