Redakcja, 1 sierpnia 2020
Sałatka grecka z serem Halloumi
Składniki na danie: Sałatka grecka z serem Halloumi
- 1 opak. sera halloumi
- 1 opak. Sosu sałatkowego koperkowo – ziołowego Knorr
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- 10 pomidorków malinowych
- 1 cebula czerwona
- 1 opak. oliwek czarnych
- ogórek
- 1 łyżka oregano
- 4 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Pokrojony w plastry ser podsmaż na patelni grillowej bez tłuszczu do momentu, w którym pojawią się na nim brązowe paski z każdej ze stron.
- Papryki po umyciu i usunięciu z nich gniazd nasiennych pokrój w drobną kostkę o boku o szerokości 1 cm. Podobnie przygotuj ogórek.
- Cebulę pokrój na pierścienie, natomiast pomidorki na połówki.
- Sos sałatkowy koperkowo – ziołowego Knorr wymieszaj z wodą i oliwą. Z tym dodatkiem, sałatka nabierze właściwego smaku i aromatu.
- Warzywa przełóż do miski i wymieszaj z przygotowanym wcześniej sosem.
- Na wierzch połóż plasterki podpieczonego sera halloumi, krążki z czerwonej cebuli, następnie posyp wierzch oregano.