Sałata masłowa z cytrusami i awokado

Sałata masłowa z cytrusami i awokado to przystawka, której smak jest wprost niesamowity – spróbuj już dziś!

Sałata masłowa z cytrusami i awokado

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 3-5

 

Składniki na danie – Sałata masłowa z cytrusami i awokado:

– 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Knorr

– 1 sałata masłowa

– 1/2 szklanki jogurtu naturalnego

– 1 duża pomarańcza

– 1 miękkie awokado

– 1 grejpfrut, najlepiej czerwony

– 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego

– 2 łyżki posiekanego szczypiorku

– sok z 1/2 cytryny

 

Przygotowanie:

1. Sałatę umyj, wysusz i potnij na kawałki.

2. Cytrusy obierz ze skórki i wszelkich błonek, następnie pokrój na kawałki.

3. Sałatę i owoce włóż do jednej miski.

4. Obierz awokado, pokrój w paski i skrop sokiem z cytryny.

5. Sos sałatkowy wymieszaj z wodą, a jogurt ze szczypiorkiem. Wymieszaj wszystko razem z serkiem homogenizowanym.

6. Dodaj awokado. Polej sałatkę sosem i podawaj.

 

źródło: www.przepisy.pl

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (174 głosów, średnia: 4,69 z 5)
zapisuję głos...