Sałata masłowa z cytrusami i awokado
Sałata masłowa z cytrusami i awokado to przystawka, której smak jest wprost niesamowity – spróbuj już dziś!
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 3-5
Składniki na danie – Sałata masłowa z cytrusami i awokado:
– 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Knorr
– 1 sałata masłowa
– 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
– 1 duża pomarańcza
– 1 miękkie awokado
– 1 grejpfrut, najlepiej czerwony
– 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego
– 2 łyżki posiekanego szczypiorku
– sok z 1/2 cytryny
Przygotowanie:
1. Sałatę umyj, wysusz i potnij na kawałki.
2. Cytrusy obierz ze skórki i wszelkich błonek, następnie pokrój na kawałki.
3. Sałatę i owoce włóż do jednej miski.
4. Obierz awokado, pokrój w paski i skrop sokiem z cytryny.
5. Sos sałatkowy wymieszaj z wodą, a jogurt ze szczypiorkiem. Wymieszaj wszystko razem z serkiem homogenizowanym.
6. Dodaj awokado. Polej sałatkę sosem i podawaj.
źródło: www.przepisy.pl