Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym

Roladki z cukinii i fety

Składniki na danie – Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym:

  • 1 młoda cukinia
  • 100 g sera feta
  • świeża bazylia
  • pieprz
  • olej
  • Sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:

Cukinię umyć, obciąć końcówki i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać posiekaną bazylią. Następnie położyć na nie po kawałku fety, zrolować i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane, posmarować delikatnie olejem i grillować na rozgrzanym ruszcie. Gotowe roladki podawać z Sosem czosnkowym Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (233 głosów, średnia: 4,36 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Masza  26 czerwca 2013 08:42

    Obłędnie wyglądają roladki,aż chce się je zjeść.

    Odpowiedz
  2. dianka1553  5 lipca 2013 19:04

    polecam roladki palce lizac:)

    Odpowiedz
  3. magella87  10 lipca 2013 08:53

    jak apetycznie wyglada

    Odpowiedz
  4. as_sa  26 kwietnia 2014 22:48

    Wygląda to obłędnie

    Odpowiedz
  5. marcia7  31 marca 2015 16:54

    idealna przekąska

    Odpowiedz
  6. MelaNika  11 marca 2016 09:00

    Efektowna przekąska 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany