Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym
Składniki na danie – Roladki z cukinii i fety z sosem czosnkowym:
- 1 młoda cukinia
- 100 g sera feta
- świeża bazylia
- pieprz
- olej
- Sos czosnkowy Tarsmak
Wykonanie:
Cukinię umyć, obciąć końcówki i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać posiekaną bazylią. Następnie położyć na nie po kawałku fety, zrolować i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane, posmarować delikatnie olejem i grillować na rozgrzanym ruszcie. Gotowe roladki podawać z Sosem czosnkowym Tarsmak.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Komentarze
Obłędnie wyglądają roladki,aż chce się je zjeść.
polecam roladki palce lizac:)
jak apetycznie wyglada
Wygląda to obłędnie
idealna przekąska
Efektowna przekąska 🙂