Roladki schabowe z goudą, szpinakiem i sosem wiosennym

Ten łatwy i oryginalny przepis na roladki schabowe z serem, szpinakiem i sosem, będzie hitem na Twoim stole.

Roladki schabowe z goudą, szpinakiem i sosem wiosennym

fot. MSM-Mońki

Roladki schabowe z goudą, szpinakiem i sosem wiosennym

Składniki:

– schab bez kości (4 kotlety, każdy po 12 dag)

– garść świeżego szpinaku

– 8 plasterków sera żółtego Gouda MSM Mońki

– sól i pieprz do smaku

– 1 łyżka oleju

Sos wiosenny:

– 100 g śmietankowego serka topionego MSM Mońki (4×25 g, mini-czteropak)

– 250 ml śmietanki słodkiej 18%

– garść świeżych ziół: koper, natka, szczypior, bazylia, rozmaryn

– sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 minut).

Podawać z sosem, rozkrojone, pokazując piękny środek.

Domowe burgery wołowe – najlepsze przepisy

Domowe burgery wołowe – najlepsze przepisy

Domowe burgery wołowe to danie, które kusi by wykonać je w domowym zaciszu. Taki befsztyk po hambursku schowany między dwiema połówkami ciepłej, chrupiącej bułki z dodatkiem warzyw i sosów, często z serem (jako cheeseburger), to murowany sukces kuchenny! Danie jest łatwe w przygotowaniu, a cała tajemnica tkwi w umiejętnym doborze dodatków do burgera. Sprawdź, jak to osiągnąć komponując wołowinę (najlepiej siekaną), ogórek, pomidor, sałatę i cebulę z dodatkiem wyśmienitego sosu.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (145 głosów, średnia: 4,36 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  25 kwietnia 2014 11:20

    Ładnie się prezentują.

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  25 kwietnia 2014 18:24

    Pysznie wyglądają.

    Odpowiedz
  3. bbo  26 kwietnia 2014 09:28

    Muszę spróbować wykonać takie danie.

    Odpowiedz
  4. Agnieszka  1 lipca 2015 22:06

    Pyszne!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany