Racuchy serowe
Ten przepis na racuchy serowe może pozytywnie zmienić Twoje zdanie dotyczące racuchów. Wypróbuj już teraz!
Racuchy serowe
Składniki na racuchy serowe :
- Mąka Lubella Puszysta Tortowa (2 szk.)
- Serek homogenizowany waniliowy (400 g)
- Jajka (4 szt.)
- Proszek do pieczenia (1 op.)
- Cukier waniliowy (2 łyżki)
- Szczypta soli
- Ocet (30 g)
- Cukier puder
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Ser mieszamy z jajkami i cukrem, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenie i solą. Mieszamy bardzo dokładnie by nie powstały grudki i odstawiamy masę na ok. 20 minut.
Rozgrzewamy olej w garnku lub frytkownicy do 170 stopni. Ciasto nabieramy łyżką do lodów zanurzoną w oleju. Racuchy smażymy z każdej strony, aż będą jasno brązowe. Następnie wyjmujemy je na kratkę lub papierowy ręcznik i posypujemy cukrem pudrem.
Racuchy piwne z karmelizowaną gruszką i lodami
Składniki na danie: Racuchy piwne z karmelizowaną gruszką i lodami 1 butelka piwa Redds Gruszka i chili 2 gruszki 1/3 szklanki mleka 100 g orzechów włoskich 100 g cukru 200 g mąki 30 g świeżych drożdży szczypta soli 100 g masła 4
Komentarze
Smaki dzieciństwa…
Racuchów z serkiem homogenizowanym nigdy nie jadłam. Musze spróbować!
pyszne racuszki 🙂
Ocet? Naprawdę? Jeśli tak, to kiedy się go dodaje? Bo nie widzę w opisie…
Mniam uwielbiam racuchy 🙂
Wolę naleśniki,mniej kaloryczne, ale na pewno są pyszne.
Właśnie wczoraj robiłam racuchy z serkiem ale nie homogenizowanym tylko SERKIEM WIEJSKIM PIĄTNICY. Wyszły super i dzisiaj jest tylko po nich wspomnienie 🙂 Zastanawia mnie tylko ten ocet w składnikach bo nie napisano co z nim zrobić? Domyślam się, że ma być dodany do ciasta?