Racuchy serowe

Ten przepis na racuchy serowe może pozytywnie zmienić Twoje zdanie dotyczące racuchów. Wypróbuj już teraz!

racuchy seroweRacuchy serowe 

Składniki na racuchy serowe :

  • Mąka Lubella Puszysta Tortowa (2 szk.)
  • Serek homogenizowany waniliowy (400 g)
  • Jajka (4 szt.)
  • Proszek do pieczenia (1 op.)
  • Cukier waniliowy (2 łyżki)
  • Szczypta soli
  • Ocet (30 g)
  • Cukier puder
  • Olej do smażenia

Przygotowanie:

Ser mieszamy z jajkami i cukrem, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenie i solą. Mieszamy bardzo dokładnie by nie powstały grudki i odstawiamy masę na ok. 20 minut.

Rozgrzewamy olej w garnku lub frytkownicy do 170 stopni. Ciasto nabieramy łyżką do lodów zanurzoną w oleju. Racuchy smażymy z każdej strony, aż będą jasno brązowe. Następnie wyjmujemy je na kratkę lub papierowy ręcznik i posypujemy cukrem pudrem.

Racuchy piwne z karmelizowaną gruszką i lodami

Racuchy piwne z karmelizowaną gruszką i lodami

Składniki na danie: Racuchy piwne z karmelizowaną gruszką i lodami 1 butelka piwa Redds Gruszka i chili 2 gruszki 1/3 szklanki mleka 100 g orzechów włoskich 100 g cukru 200 g mąki 30 g świeżych drożdży szczypta soli 100 g masła 4

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (145 głosów, średnia: 4,80 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  3 marca 2014 20:05

    Smaki dzieciństwa…

    Odpowiedz
  2. martucha180  16 marca 2014 11:19

    Racuchów z serkiem homogenizowanym nigdy nie jadłam. Musze spróbować!

    Odpowiedz
  3. Olejnik  25 lipca 2015 14:55

    pyszne racuszki 🙂

    Odpowiedz
  4. anet84  16 listopada 2015 17:15

    Ocet? Naprawdę? Jeśli tak, to kiedy się go dodaje? Bo nie widzę w opisie…

    Odpowiedz
  5. sylwiawes  12 stycznia 2017 18:51

    Mniam uwielbiam racuchy 🙂

    Odpowiedz
  6. stokrotkapolna  13 stycznia 2017 01:29

    Wolę naleśniki,mniej kaloryczne, ale na pewno są pyszne.

    Odpowiedz
  7. AnnStyl  21 stycznia 2017 20:59

    Właśnie wczoraj robiłam racuchy z serkiem ale nie homogenizowanym tylko SERKIEM WIEJSKIM PIĄTNICY. Wyszły super i dzisiaj jest tylko po nich wspomnienie 🙂 Zastanawia mnie tylko ten ocet w składnikach bo nie napisano co z nim zrobić? Domyślam się, że ma być dodany do ciasta?

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany