Racuchy serowe

Ten przepis na racuchy serowe może pozytywnie zmienić Twoje zdanie dotyczące racuchów. Wypróbuj już teraz!

racuchy seroweRacuchy serowe 

Składniki na racuchy serowe :

  • Mąka Lubella Puszysta Tortowa (2 szk.)
  • Serek homogenizowany waniliowy (400 g)
  • Jajka (4 szt.)
  • Proszek do pieczenia (1 op.)
  • Cukier waniliowy (2 łyżki)
  • Szczypta soli
  • Ocet (30 g)
  • Cukier puder
  • Olej do smażenia

Przygotowanie:

Ser mieszamy z jajkami i cukrem, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenie i solą. Mieszamy bardzo dokładnie by nie powstały grudki i odstawiamy masę na ok. 20 minut.

Rozgrzewamy olej w garnku lub frytkownicy do 170 stopni. Ciasto nabieramy łyżką do lodów zanurzoną w oleju. Racuchy smażymy z każdej strony, aż będą jasno brązowe. Następnie wyjmujemy je na kratkę lub papierowy ręcznik i posypujemy cukrem pudrem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (171 głosów, średnia: 4,67 z 5)
loading... zapisuję głos...