Pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym

Pulpeciki-z-makaronem-w-sosie-pomidorowym

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: niski

Składniki na danie – Pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym:

–        przyprawa uniwersalna Delikat Knorr

–        Bulion cielęcy Knorr

–        1 słoik Sosu pomidorowo-śmietanowego Knorr

–        500 g dowolnie wybranego makaronu

–        300 g mielonej cielęciny

–        1 jajko

–        1 marchewka (ok. 150 g)

Przygotowanie:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Po zmieleniu cielęciny obierz marchew i drobno zetrzyj, a następnie dodaj do mięsa. Całość wymieszaj. Dodaj jajko i przyprawę uniwersalną Delikat.
  3. Zaangażuj dziecko we wspólne gotowanie, prosząc je o uformowanie ze zmielonego mięsa pulpetów wielkości orzecha włoskiego. Gotowe włóż na moment do lodówki.
  4. Wrzuć pulpeciki do pół litra gotującej wody z Bulionem cielęcym Knorr. Czas gotowania: 5 minut.
  5. Po dodaniu Sosu pomidorowo-śmietanowego całość gotuj przez 15 minut, delikatnie mieszając.
  6. Na koniec makaron i pulpeciki polej dowolnie wybranym sosem.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (127 głosów, średnia: 4,80 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  14 czerwca 2014 16:32

    wygląd pysznie.

    Odpowiedz
  2. bbo  14 czerwca 2014 19:50

    W sam raz na sobotni obiad.

    Odpowiedz
  3. Kmakolagwa  18 marca 2015 10:40

    Fajny przepis.

    Odpowiedz
  4. Ewelina  24 marca 2015 21:44

    szału nie ma…. znam ten przepis

    Odpowiedz
  5. girlblack  26 czerwca 2015 21:38

    pewnie smaczny:)

    Odpowiedz
  6. scrabble  12 lipca 2015 22:21

    Pyszne 🙂

    Odpowiedz
  7. joanna252  11 stycznia 2016 16:23

    Od patrzenia na te pyszności ślinka leci 🙂

    Odpowiedz
  8. malgosia  7 lipca 2016 11:48

    Prosty i łatwy przepis w sam raz dla zapracowanej mamy

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany