Pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: niski
Składniki na danie – Pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym:
– przyprawa uniwersalna Delikat Knorr
– Bulion cielęcy Knorr
– 1 słoik Sosu pomidorowo-śmietanowego Knorr
– 500 g dowolnie wybranego makaronu
– 300 g mielonej cielęciny
– 1 jajko
– 1 marchewka (ok. 150 g)
Przygotowanie:
- Ugotuj makaron.
- Po zmieleniu cielęciny obierz marchew i drobno zetrzyj, a następnie dodaj do mięsa. Całość wymieszaj. Dodaj jajko i przyprawę uniwersalną Delikat.
- Zaangażuj dziecko we wspólne gotowanie, prosząc je o uformowanie ze zmielonego mięsa pulpetów wielkości orzecha włoskiego. Gotowe włóż na moment do lodówki.
- Wrzuć pulpeciki do pół litra gotującej wody z Bulionem cielęcym Knorr. Czas gotowania: 5 minut.
- Po dodaniu Sosu pomidorowo-śmietanowego całość gotuj przez 15 minut, delikatnie mieszając.
- Na koniec makaron i pulpeciki polej dowolnie wybranym sosem.