Pudding z kaszy jaglanej z truskawkami w kremie balsamicznym

Pudding-z-kaszy

Poziom trudności dania – pudding z kaszy jaglanej – średni

Składniki:

  • szklanka kaszy jaglanej firmy Kupiec
  • 2,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 100 g śmietanki 30%
  • 200 g truskawek
  • 2-3 łyżki kremu na bazie octu balsamicznego

Sposób wykonania:

Truskawki pokroić w ćwiartki, wymieszać z łyżką cukru i kremem balsamicznym, odstawić.

Kaszę sparzyć wrzątkiem i wypłukać na sicie pod bieżącą zimną wodą. Zalać w garnku mlekiem, dodać łyżkę cukru i gotować na małym ogniu przez ok 15 minut, aż kasza zmięknie i wchłonie mleko. Przestudzić i wymieszać ze śmietanką.

Truskawki ułożyć na dnie czterech szklanek lub małych miseczek, na wierzch ułożyć śmietankową kaszę, wstawić do lodówki na minimum godzinę. Podawać przystrojone truskawkami.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (174 głosów, średnia: 4,76 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  22 maja 2014 12:02

    Musze pokombinować, ale z innymi owocami.

    Odpowiedz
  2. bbo  22 maja 2014 19:32

    Zaskakująca propozycja deseru.

    Odpowiedz
  3. lilkawodna  22 maja 2014 20:18

    Kasza jaglana na deser też mnie zaskakuje.

    Odpowiedz
  4. Iwona Pisarek  18 marca 2015 19:19

    Warto spróbować.

    Odpowiedz
  5. Coolturkajakaja  22 sierpnia 2015 10:13

    Mąż aż się uśmiechnął! Z pewnością będzie pysznie i zostanie opisane 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany