Pudding z kaszy jaglanej z truskawkami w kremie balsamicznym
Ten przepyszny przepis na pudding z kaszy jaglanej z truskawkami w kremie balsamicznym na pewno zaspokoi twoje pragnienie słodyczy. Zrób go według tego przepisu
Pudding z kaszy jaglanej z truskawkami w kremie balsamicznym
Poziom trudności dania – pudding z kaszy jaglanej – średni
Składniki:
- szklanka kaszy jaglanej firmy Kupiec
- 2,5 szklanki mleka
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 100 g śmietanki 30%
- 200 g truskawek
- 2-3 łyżki kremu na bazie octu balsamicznego
Sposób wykonania:
Truskawki pokroić w ćwiartki, wymieszać z łyżką cukru i kremem balsamicznym, odstawić.
Kaszę sparzyć wrzątkiem i wypłukać na sicie pod bieżącą zimną wodą. Zalać w garnku mlekiem, dodać łyżkę cukru i gotować na małym ogniu przez ok 15 minut, aż kasza zmięknie i wchłonie mleko. Przestudzić i wymieszać ze śmietanką.
Truskawki ułożyć na dnie czterech szklanek lub małych miseczek, na wierzch ułożyć śmietankową kaszę, wstawić do lodówki na minimum godzinę. Podawać przystrojone truskawkami.