Puchar waniliowy z kaszą manną z lodami czekoladowo-wiśniowymi z posypką pistacjową
Danie łatwe, wegetariańskie
Czas przygotowania: 90 min
Ilość osób: 4 porcje
Składniki na Puchar waniliowy z kaszą manną z lodami czekoladowo-wiśniowymi z posypką pistacjową:
- 600 ml mleka
- 6 łyżek kaszy manny
- 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
- 2 łyżki cukru
- 50 g czekolady gorzkiej
- 50 g pistacji
- 4 gałki lodów czekoladowo-wiśniowych
Przygotowanie
1 Mleko wlać do garnka. Dodać kaszę, cukier z wanilią oraz zwykły. Całość podgrzać, mieszając przez kilka minut, aż kasza zgęstnieje.
2 Przelać kaszę do pucharków lodowych, ostudzić i wstawić do lodówki na 60 min.
3 Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pistacje obrać i posiekać.
4 Pucharki wyjąć z lodówki. Nałożyć po gałce lodów, posypać czekoladą oraz pistacjami.
Komentarze
Ciekawa jestem, jak ta kasza wypada w tym wszystkim…
Pogoda za oknem nie rozpieszcza więc chociaż takim deserem można sobie poprawić humor.
mmm.. chętnie wypróbuję 🙂
Ja się obawiam tej kaszy
No właśnie tej kaszy nie jestem do końca pewna…
Manna na słodko jest pyszna 🙂
fajny przepis 🙂 warto wypróbować.
świetny pomysł, wygląda pysznie.
wygląda pysznie, muszę wypróbować tylko hmm.. kasza??
uwielbiam pistacje!
Wygląda smakowicie
Bardzo mi się podoba ten przepis, z kaszą manną na pewno super smakuje 🙂
Kasza manna jakoś mnie nie przekonuje
Musi być pyszne 🙂 fajny i do tego łatwy przepis. Kasza świetnie się zgra z tymi dodatkami
Fajny przepis,lubię kaszkę mannę, to ten deser tez by mi smakował.