Puchar waniliowy z kaszą manną z lodami czekoladowo-wiśniowymi z posypką pistacjową
Danie łatwe, wegetariańskie
Czas przygotowania: 90 min
Ilość osób: 4 porcje
Składniki na Puchar waniliowy z kaszą manną z lodami czekoladowo-wiśniowymi z posypką pistacjową:
- 600 ml mleka
- 6 łyżek kaszy manny
- 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
- 2 łyżki cukru
- 50 g czekolady gorzkiej
- 50 g pistacji
- 4 gałki lodów czekoladowo-wiśniowych
Przygotowanie
1 Mleko wlać do garnka. Dodać kaszę, cukier z wanilią oraz zwykły. Całość podgrzać, mieszając przez kilka minut, aż kasza zgęstnieje.
2 Przelać kaszę do pucharków lodowych, ostudzić i wstawić do lodówki na 60 min.
3 Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pistacje obrać i posiekać.
4 Pucharki wyjąć z lodówki. Nałożyć po gałce lodów, posypać czekoladą oraz pistacjami.