Przetwory: Czosnek na kolorowo

Przetwory: Czosnek na kolorowo

 

Składniki:

  • 5 główek czosnku,
  • 10 g cukru,
  • 150 ml wody,

 

Produkty KAMIS:

  • 1 łyżeczka Kurkumy,
  • 150 ml Octu winnego z białego wina,
  • 1 Liść laurowy,
  • po kilka ziaren Ziela angielskiego, Pieprzu czarnego, Gorczycy
  • 20 g Soli morskiej

 

 

Przygotowanie:

Główki czosnku sparzyć i osączyć. Zagotować wodę z octem, cukrem, solą i przyprawami. Główki czosnku ułożyć w wyparzonym słoiku, zalać gorącą marynatą i mocno zakręcić słoik.

 


Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (132 głosów, średnia: 4,61 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. J  3 maja 2018 11:13

    proste

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany