Szaszłyk z wątróbek drobiowych w bekonie z pomidorkami
Ten łatwy przepis na szaszłyk z wątróbek drobiowych w bekonie z pomidorkami cherry pozwoli Ci na zaskoczenie rodziny smaczną i szybką kuchnią.
Szaszłyk z wątróbek drobiowych w bekonie z pomidorkami cherry
Szaszłyk z wątróbek drobiowych – czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4
Składniki:
- 400 g wątróbek drobiowych
- 80 g boczku w plastrach
- 80 g pomidorów cherry
- 60 g suszonych śliwek
- 8 patyczków do szaszłyków
- 3 łyżki miodu
- 0,5 łyżeczki Przyprawy do Kurczaka Złocista – KAMIS
- 1 łyżeczka Przyprawy do potraw z grilla Pikantnej – KAMIS
- 2 łyżki Musztardy Francuskiej – KAMIS
Sposób przyrządzenia
Wątróbki oczyść, osusz, posyp przyprawą do kurczaka i potraw z grilla. Każdy kawałek wątróbki owiń plastrem boczku. Śliwki delikatnie rozkrój, aby owinąć nimi pomidorki cherry.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj wątróbkę w boczku, następnie pomidorka w śliwce – czynność powtarzaj min. 3 razy. Piecz na grillu często obracając. Z miodu i musztardy przygotuj sos, polej nim szaszłyki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.