Szaszłyk z wątróbek drobiowych w bekonie z pomidorkami

Ten łatwy przepis na szaszłyk z wątróbek drobiowych w bekonie z pomidorkami cherry pozwoli Ci na zaskoczenie rodziny smaczną i szybką kuchnią.

Szaszłyk z wątróbek drobiowych w bekonie z pomidorkami

Szaszłyk z wątróbek drobiowych w bekonie z pomidorkami cherry

Szaszłyk z wątróbek drobiowych – czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4

Składniki:

  • 400 g wątróbek drobiowych
  • 80 g boczku w plastrach
  • 80 g pomidorów cherry
  • 60 g suszonych śliwek
  • 8 patyczków do szaszłyków
  • 3 łyżki miodu
  • 0,5 łyżeczki Przyprawy do Kurczaka Złocista – KAMIS
  • 1 łyżeczka Przyprawy do potraw z grilla Pikantnej – KAMIS
  • 2 łyżki Musztardy Francuskiej – KAMIS

 

Sposób przyrządzenia

Wątróbki oczyść, osusz, posyp przyprawą do kurczaka i potraw z grilla. Każdy kawałek wątróbki owiń plastrem boczku. Śliwki delikatnie rozkrój, aby owinąć nimi pomidorki cherry.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj wątróbkę w boczku, następnie pomidorka w śliwce – czynność powtarzaj min. 3 razy. Piecz na grillu często obracając. Z miodu i musztardy przygotuj sos, polej nim szaszłyki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (201 głosów, średnia: 4,34 z 5)
loading... zapisuję głos...