Przepisy: Spaghetti z zielonymi szparagami

przepisy Spaghetti z zielonymi szparagami, przepis Spagetti ze szparagami, przepisy szparagi

Spaghetti z zielonymi szparagami.

Czas przygotowania: 45 minut;

ilość porcji: 5-6

Składniki:

0,5 kgnitek spaghetti

2 średnie szalotki

1 kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr

30 gsera żółtego, najlepiej ostrego

0,5 kgzielonych szparagów (mogą być świeże lub mrożone)

duża łyżka posiekanej natki pietruszki

Sos pomidorowy Knorr

łyżeczka soli

3 łyżki oliwy z oliwek

czarny pieprz, najlepiej świeżo zmielony

 

Przygotowanie:

Przyrządź sos pomidorowy Knorr zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Ugotuj szparagi (włóż pęczek do gotującej się, osolonej wody i gotuj ok. 7 minut, a po wyjęciu szparagi pokrój).

Ugotuj spaghetti al dente w wodzie z Kostką do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr.

Szalotki posiekaj i wsyp na patelnię z rozgrzaną oliwą. Następnie dosyp szparagi. Wszystko zalej przyrządzonym sosem pomidorowym i posyp natką pietruszki. Zamieszaj i duś 10 minut.

Odcedź makaron i polej go sosem. Zamieszaj, ale bardzo delikatnie. Przed podaniem posyp startym serem.

źródło: www.przepisy.pl

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (159 głosów, średnia: 4,40 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. ewa  16 maja 2012 15:03

    pysznie wygląda:)

    Odpowiedz
  2. as_sa  6 lipca 2016 19:56

    Wypróbowałam i zdecydowanie polecam. Niebo w gębie

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany