Banan z grilla – pyszny przepis!

Banan z grilla gotowanie przepisy grill

Przepis na banan z grilla:

Banan z grilla – czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 4

Składniki:

  • 4 banany
  • 120 g masła
  • 1 pomarańcza
  • Przyprawa do Kawy i Deserów KAMIS
  • 4 gałki lodów waniliowych
  • 60 g cukru
  • 20 ml rumu

 

Sposób przyrządzenia:

Masło utrzyj z cukrem, dodaj skórkę z pomarańczy oraz alkohol. Całość dopraw przyprawą do kawy i deserów. Banany lekko rozetnij, nie przecinając do końca, w środek włóż masło i piecz na grillu aż skórka będzie ciemnobrązowa. Podawaj z kulką lodów waniliowych.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (154 głosów, średnia: 4,64 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Olek  20 kwietnia 2012 23:30

    Kocham banany z grilla . Jedna z rzeczy, których zjadam w dużo za dużych ilościach , jeżeli tylko mam na to okazję.Ale jeszcze w takiej postaci nie próbowałam , musze spróbować

    Odpowiedz
  2. Masza  23 lipca 2013 07:57

    Z kolei ja nie przepadam.Wolę jeść na surowo.

    Odpowiedz
  3. dudqa  30 lipca 2013 08:18

    wyglada przepysznie, jadłam kiedys pieczonego w piekarniku i był swietny

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany