Łatwe przepisy na BRUSCHETTĘ
Autorem tych przepisów jest Marco Ghia – szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej.
Przepisy na BRUSCHETTĘ: z ricottą, truskawkami, rzodkiewką, miodem i bazylią
Czas przygotowania: 20 minut
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
- 3 kromki chleba
- 200 g ricotty
- 30 g bazylii
- 5 rzodkiewek
- miód
Sposób przygotowania:
Tostujemy chleb. Ricottę, bazylię i rzodkiewki miksujemy na krem. Dekorujemy truskawkami i miodem. Smacznego!
Przepisy na BRUSCHETTĘ: z bobem, pesto i kurczakiem
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 50 g bobu
- świeży tymianek
- czosnek
- 3 kromki chleba
- bazylia
- orzeszki piniowe
- sól
- parmezan
Sposób przygotowania:
Smażymy kurczaka na oliwie, dodając czosnek, świeży tymianek i bób. Przygotowujemy pesto, miksując prażone orzeszki piniowe, bazylię, parmezan, sól i oliwę. Na natarty wcześniej czosnkiem chleb wykładamy kurczaka z bobem, na którego wierzch nakładamy pesto. Smacznego!